ojpadel

Vanliga frågor

Vilket rack skall jag köpa?

Ta del av vår racketguide här

Hur ser hållbarheten på ett racket ut?

Ett rackets livslängd kan vara mycket lång om racket får omsorg. Vi ger tips på racket vård här. Generellt tappar äldre rack lite av spänsten i takt med tiden. 

Vilka är era bästa tips för nya spelare?

Grunden i padel är tålamod och rörelse. Vårt överlägset främsta tips för nya spelare är att spela lugnt och metodiskt. Försök inte avgöra varenda boll. Om du lugnt och metodiskt placerar bollen så din motståndare får röra sig ordentligt kommer du vinna många poäng. Vi rekommenderar också lektioner tillsammans med en tränare för att finslipa på din teknik. Vill du ha tips på duktiga tränare kan du kolla med oss.

Vilken nivå håller jag?

En ständig innovation: “Är jag medel, världsklass eller kanske avancerad?”. Vår erfarenhet är att olika regioner kommit olika långt i padel, men att ju fler padelbanor som byggs desto mindre blir skillnaderna. På Matchi finns en bra guide som beskriver olika nivåer inom padel.

Vad gäller vid skador på racket?

Garantin gäller endast skador som uppkommer vid slag på padelboll. Övriga slag omfattas inte av leverantörernas garantier och kan därför inte reklameras. Det spelar ingen roll om slaget hade avsikt eller ej. Var därför särskilt varsam vid slag där väggar/nätstolpar finns. Vi rekommenderar att undvika slag med handflatan på racket. Ett annat mycket bra tips är att alltid använda ramskydd .

Var hittar jag andra spelare och turneringar?

Vi rekommenderar att du följer olika sociala medier då det ofta finns grupper där folk söker motståndare/partners. Om du vill uppleva padel på en underhållande och också hög nivå ska du också anmäla dig till de roliga turneringar vi på OJpadel anordnar. Följ våra sociala medier för info om kommande event. Hoppas vi ses!